Hvorfor velge DJ til festen

Det er viktig å skape en helhetlig atmosfære i ditt arrangement, og en DJ kan bidra til at dine gjester trives på deres arrangement. 

Vi i PartyDjs.no fokuserer på kundens behov og ønsker, og vi kommer gjerne med råd og tips til hvordan underholdningen skal eller bør være, basert på våre tidligere erfaringer. Alle våre DJs er profesjonelle DJs med lang erfaring fra bransjen og som har opparbeidet seg den erfaringen som trengs til å velge riktig musikk for at gjestene trives. En DJ skal kunne se an stemningen på festen og kunne variere musikken og fylle på med det som trengs. 

Vi hjelper deg gjerne med musikken på forhånd, men alle våre DJs spiller god musikk som gjør at alle gjestene trives og har det gøy. Det er derfor kanskje viktigere å si fra hvilke låter dere definitivt ikke ønsker å få spilt. Våre DJs ringer derfor alltid arrangøren noen dager før arrangementet for å avtale nærmere vedr musikkønsker.

I fokus er selvsagt deres arrangement, gjestene, atmosfære, stemning og riktig musikk til riktig tid.

Vårt råd er derfor at skal du velge en DJ, så må du alltid velge en profesjonell DJ som har erfaring fra liknende arrangementer.

Hvordan vet jeg at DJ er profesjonell eller ikke

Det kan være vanskelig å vite om DJ er profesjonell eller ikke. Her skal vi forsøke forklare forskjellen på en hobby dj og en profesjonell DJ.
 
I de siste årene har antall DJs eksplodert. Dette fordi midikontrollere, software til pc, gratis ulovlig nedlasting av musikk og billige nettsider har gjort at mange kan kalle seg DJ, bare man har litt musikk interesse. Markedet oversvømmes av "liksom" DJs som spiller for en billig penge, eller at de spiller gratis, mot litt drikke og en fest. Dette er dessverre ikke profesjonelle DJs, men såkalte "hobby DJs" som liker musikk og som ikke går av veien for å ta seg en fest samtidig.
Vårt råd er "Styr unna" slike DJs!
PARTYDJS:
- Kontrakt tilsendt
- Oppmøte garanti
- Erfaren og profesjonell DJ
- Høy partyfaktor
- Høy stemning på dansegulvet
- Stort utvalg av musikk
BOOKING TLF: +47 95 76 76 46
En profesjonell DJ vil gjøre en mye bedre jobb, både musikk messig og det med å bygge opp stemningen. En profesjonell DJ vil også være dyrerere i pris og grunnen til dette er så enkel som at de har bredere og mer erfaring. De aller fleste profesjonelle DJs idag har ca 130 spilledager i året. Det finnes selvsagt gode profesjonelle DJs som også har færre spilleoppdrag i året, og noen av grunnen til dette er så enkel som at de har skaffet seg en annen fast jobb ved siden av det å opprettholde sin profesjonelle DJ karriere. Det er svært vanskelig i Norge å kun leve av å være profesjonell DJ, fordi mange av kundene ikke verdsetter kvaliteten og håndverket til en profesjonell DJ. Noen tenker at en DJ er bare en som styrer musikken, men det er så mye mer enn det.

En profesjonell DJ sørger for at dine gjester har det bra, og at de trives. Samtidig sørger en profesjonell DJ for at musikken er tilpasset enhver anledning for at du og dine gjester skal trives.

En profesjonell DJ skal jobbe inn sin ukelønn på de 2 dagene i uka som flest bestiller DJ, dvs fredag eller lørdag i Norge. Som mange tror så er det ikke slik at en profesjonell DJ kun jobber 2 dager i uka og har fri resten av uka, fordi det jobbes veldig mye de andre dagene i uka med å forberede alt som skal være klart til helgens spillejobber. Da er det sjekk av utstyr, pakking av utstyr, forberedelser av musikk og annet forefallende som gjøres foran hvert eneste oppdrag. Og mye av tiden går med til musikk og forberedelser for kundene. I tillegg er utstyret som DJ har med seg verdt over en kvart million kroner eller mer.
Derfor er prisen litt høyere for profesjonell DJ da alt av inntekt for hele uka skal genereres på 2 dager.

En profesjonell DJ er så absolutt verdt de kronene som skiller i forhold til en "likssom" DJ.
I tillegg er de aller fleste profesjonelle DJs tilknyttet bookingbyråer.

Ett bookingbyrå vil vil ivareta dine interesser som kunde og arrangør, slik at dere får en dyktig profesjonell DJ. Bookingbyrået kjenner til hvilke DJ som er profesjonelle og de har allerede testet DJ på tilsvarende oppdrag. De vil også ivareta kvaliteten på hele arrangementet, inkludert utstyret dere leier, utforming av kontrakt, utstedelse av faktura og sørge for at alle pengetransaksjoner går via bank. De sørger også for at oppgjør med DJ blir innrapportert til skattemyndighetene og utbetalt via bank, slik at dere ikke trenger tenke på om alt går riktig for seg. I tillegg kan enkelte bookingbyråer tilby garanti på utstyrsleveransen og garanti for at DJ møter til riktig tid og sted, dette er absolutt en fordel i tilfelle sykdom hos DJ. Hos noen bookingbyråer må du betale litt ekstra for å få denne tryggheten, men det er absolutt verdt hver eneste krone i forhold til problemene som kan dukke opp. Bookingbyrået vil ivareta alle deres interesser og ønsker, og ikke minst sørge for at alle detaljer i arrangementet blir ivaretatt.
Her kommer ingen ubehagelige overraskelser i etterkant.

Sjekk også om bookingbyrået er ett virkelig bookingbyrå. Idag finnes det mange flotte nettsider og lovnader, men klarer disse å oppfylle dine ønsker? Mange flotte bilder og tekst, men er de fra deres egne oppdrag eller er de hentet fra google bildesøk?

Det skal være organisasjonsnummer på nettsiden til firma som driver med leveranser av DJ tjenester og DJ booking. Er det ikke organisasjonsnummer på nettsiden, så er det sannsynligvis noen som ikke har registrert sitt firma i brønnøysundregisteret. Er det ikke ett AS (Aksjeselskap) så er det som regel heller ikke ett bookingbyrå, men noen som drifter sitt eget enkeltmannsforetak og som formidler "venner og bekjente". Alle DJs i Norge har ett eget enkeltmannsforetak for å få ut sin lønn hos bookingbyråer og firmakunder. Sjekk gjerne ut firma/bookingbyrået via nettstedet proff.no som viser om firma har levert siste årets regnskap. Er ikke regnskapet offentlig innen fristen (som er 1/9 påfølgende år), så er det sannsynligvis noe økonomisk rot med firma. Sjekk også aksjekapitalen, desto høyere aksjekapital, desto mer seriøs kan de være. Ett tips er også å se på om regnskapsfører og revisor blir byttet ut ofte. Isåfall tyder dette på at de ikke vil ta ansvar for firmaets regnskap og at det er noe økonomisk rot.

PartyDjs.no er ett seriøst bookingbyrå med selskapsform AS (aksjeselskap) med mange profesjonelle DJs og garantiordninger for deg som kunde. Vi har også høyeste kreditscore og null gjeld til fordringshavere.

Vårt tips:
 • Bestill DJ fra ett seriøst booking byrå.
 • Be om garanti fra bookingbyrå på at en profesjonell DJ møter.
 • Be om skriftelig kontrakt som omhandler avtalen.
 • Snakk med DJ før arrangementet om musikkønsker.
 • Betal alltid avtalt honorar via bank.

Spilliste fra Spotify eller pc

Mange tror de bare kan sette på en bærbar pc/mac/iPad/iPhone, og lage en låtliste i Spotify, så er musikken i orden til festen. Så enkelt er det dessverre ikke.

Aller først må du stille deg spørsmålet: "Hva slags arrangement trenger du musikk til?"

Deretter må du tenke på følgende:
Ligger enheten fremme slik at gjestene kan bytte musikk selv, så kan musikken bli avbrutt midt i sangen. Dette fordi gjesten klår på enheten og gjerne vil finne sin type musikk. Da kan også gjesten sette på en låt som overhodet ikke passer inn, og dansegulvet tømmes da stemningen er på topp. Det som deretter skjer er at halve dansegulvet kommer og skal vise gjesten som byttet låt at de kan dette bedre. Eller at musikken forsvinner brått fordi det trådløse nettverket forsvant pga teknisk svikt og musikken som ble streamet fra Spotify forsvant.

Hvis dette er greit, da kan du gå for spotify eller lignende.
Hvis dette ikke er greit, så anbefaler vi å leie en profesjonell DJ.

Vårt tips:
 • La en person styre musikken (ikke la andre klå). Eventuelt lag en spilliste på forhånd og gjem bort enheten slik at gjester ikke har tilgang.
 • Alternativt, velg en profesjonell DJ.

La en venn være DJ

Bruker du en venn eller en bekjent som har en stor musikksamling og interesse for musikk, så kan det ofte skjære seg fordi det kan bli ensformig musikk i en sjanger. Du kan også få en som ikke klarer "lese" stemningen og musikkbehovet, og som er mer opptatt av å være med på festen selv. Du kan også risikere at vennen ikke møter som avtalt, fordi vennen har blitt syk eller fikk en bedre betalt jobb.

Les også punktet om "Spilliste fra Spotify eller pc" over.

Vårt tips: 
 • Styr unna venner, velg en profesjonell DJ. 

En venn av meg er DJ på byens nattklubb

Noen DJ har spesialisert seg innenfor en sjanger og jobber på byens beste nattklubber. Det er ikke sikkert at den musikken passer til ditt arrangement. Noen velger en DJ som jobber på byens beste nattklubb, fordi han alltid har fullt dansegulv. Men det å spille i en nattklubb er ikke det samme som å spille på firmafest, bursdag eller bryllup.

Vårt tips:
 • Sjekk om DJ har referanser fra lignende arrangement.
 • Sjekk om DJ kan spille den sjanger du ønsker.
 • Sjekk om DJ kan spille musikk for alle gjestene.
 • Sjekk med DJ om hva slags musikk DJ vil foreslå.

Hvorfor DJ og ikke band

En DJ spiller mer variert musikk enn ett band. Med en DJ kan man også fort snu musikk sjanger hvis musikken ikke faller i smak hos gjestene. En DJ er også mye billigere enn ett band og tar mindre plass. Men for all del, mange band er dyktige, men sjekk om den musikken de spiller passer for dine utvalgte gjester.
Ett 4 manns-band koster fra kr. 15.000, en DJ koster fra kr. 5.000,- 

Vårt tips:
 • Sjekk om bandet har referanser fra lignende arrangement.
 • Sjekk om bandet kan spille den sjanger du ønsker.
 • Sjekk om bandet kan spille musikk for alle gjestene.
 • Sjekk med bandet hva slags musikk de vil foreslå.
 • Eller velg en profesjonell DJ isteden.

Husk dette før du bestiller

 • Ingen arrangement er like.
 • Gjestene som deltar har mye å si for hvordan stemningen blir på arrangementene. 
 • Avtal jobben skriftlig med DJ eller bookingbyrå. Avtalen bør inneholde hva DJ skal ha med seg av utstyr, samt spilletid og oppmøtetid. 
 • Avtal garanti og back up på teknisk utstyr hvis noe svikter.
 • Avtal garantert erstatter hvis Dj blir syk eller dobbeltbooket.
 • Du får hva du betaler for - vi anbefaler å kutte andre steder i budsjettet hvis pengene ikke strekker til.
book dj,dj til bryllup, musikk julebord,musikk-til-julebord,julebordsmusikk,dj-julebord,book dj til bryllup,book dj til bryllupsfest,book dj til bryllupfesten,book dj,dj booking,mobildj,mobilt discotek,dj i bryllup,bryllupdj,bryllupsdj,bestill dj, bestill dj til bryllup,bestill dj til bryllupsfest,bestill dj til bryllupfesten,bestill dj,dj oslo,dj akershus,dj østfold,dj buskerud,dj vestfold,dj hedmark,oslo dj,booking dj,booking av dj,bestill dj til jubileum,book dj til jubileum,book bryllupsdj,bryllupsdj,dj bryllupsfest,bryllupsunderholdning,bryllupmusikk,bryllupsmusikk,musikk perfekt bryllup,perfekt bryllup,stemning i bryllup,lys i bryllup,lysdekor i bryllup,lyd i bryllup,taler i bryllup, discotek booking,dj booking,mobilt discotek,mobile discoteker,mobil discotek,mobildj,partytime,party dj,trenger bryllupsmusikk,trenger bryllupmusikk,mobil-dj-booking,mobil-dj,dj-booking,erfaren bryllupsdj,erfaren bryllupdj,god bryllupsdj,god bryllupdj, dj,oslodj,djoslo,djbooking,pro dj,prodj,pro-dj,pioneer prodj,denondj,partytime dj,party dj,partydj,book dj,bestill dj,den beste partymusikken,best party,best dj,dj formidler,dj formidling,bestdj,djlisten,dj for enhver anledning,musikk til bryllup,artister til bryllup,show i bryllup,saxofon i bryllup,saxofon og dj,sax og dj,saksofon i bryllup,dj,djs, bryllupsdj oslo,bryllupsdj akershus,bryllupsdj østfold,bryllupsdj buskerud,bryllupsdj vestfold,bryllupsdj hedmark,bryllupsdj telemark,bryllupsdj agder,bryllupsdj oppland, bryllupdj oslo,bryllupdj akershus,bryllupdj østfold,bryllupdj buskerud,bryllupdj vestfold,bryllupdj hedmark,bryllupdj telemark,bryllupdj agder,bryllupdj oppland,bestill dj til bryllup,bestill dj til firmafest,bestill dj til julebord,bestill dj til bursdag,bestill dj til karaokeparty,streetdjs0168,bestill dj til temafest,bestill dj til jubileum,Mobilt diskotek Mobilt discotek disco DJ booking firmafest bryllup julefest utleie PA utleie lydutstyr utleie lysutstyr,bestill dj til reunions,copyright partydjs.no,DJ booking, topp dansemusikk, leie mobilt diskotek, PA utleie,bestill dj til kick off,bestill dj til nyttårsball, bestill dj til nyttårsfest,bestill dj til skolefest,bestill videodj,bestill dj, dj booking, mobil dj, mobile discoteker,dj oslo, oslo dj,dj bryllup,mobil-dj,mobildj,julebord,booking,dj,vellykket,musikk,stemning,bryllupsdj,book dj, lei en dj til julebordet,lei en dj til firmafesten,lei en dj til bryllupet,lei en dj til skoleballet,lei en dj til skolefesten,lei en dj til russefesten,lei en dj til temafesten,lei en dj til bursdagen,lei en dj til reunions,lei en dj til kickoff,lei en dj til nyttårsfesten,lei en dj til nyttårsball,book-dj-til-julebord-bryllup-firmafest-bursdag-skolefest,book-dj-til/julebord,book-dj til/bryllup,book-dj-til/firmafest,book-dj-til/bursdag,book-dj-til/temafest,book-dj-til/russetreff,book-dj-til/kickoff,book-dj-til/dj-hotell-discotek-pub-nattklubb,book-dj-til/skolefest-skoleball-skoletreff-reunion,book-dj-til/kick-off-butikk-dj-jubileum-lansering-klassefest-teambuilding-konferanse,book-dj-til/bryllups-dj,best-dj,book-beste-dj,book-internasjonale-djs,pioneer-dj,professional-dj,dj-bryllupsmusikk,bryllupsmusikk-dj,dj-til/bryllupsfest,book-dj-til/bryllupsfesten-bryllupet-vennefesten-kirken,bryllupsdekorasjon,bryllupsbelysning, dj, mobil, mobile, booking, bryllup, bryllups, bryllupsdj, disco, jockey, mobiledj, party, julebord, fest, firmafest, bursdag, utested,Book DJs til Bryllup-Firmafest-Julebord-Bursdag-Karaoke-Temafest-Jubileum-Reunions-Kick off,Bestill DJs til Bryllup-Firmafest-Julebord-Bursdag-Karaoke-Temafest-Jubileum-Reunions-Kick off
book dj,dj til bryllup, musikk julebord,musikk-til-julebord,julebordsmusikk,dj-julebord,book dj til bryllup,book dj til bryllupsfest,book dj til bryllupfesten,book dj,dj booking,mobildj,mobilt discotek,dj i bryllup,bryllupdj,bryllupsdj,bestill dj, bestill dj til bryllup,bestill dj til bryllupsfest,bestill dj til bryllupfesten,bestill dj,dj oslo,dj akershus,dj østfold,dj buskerud,dj vestfold,dj hedmark,oslo dj,booking dj,booking av dj,bestill dj til jubileum,book dj til jubileum,book bryllupsdj,bryllupsdj,dj bryllupsfest,bryllupsunderholdning,bryllupmusikk,bryllupsmusikk,musikk perfekt bryllup,perfekt bryllup,stemning i bryllup,lys i bryllup,lysdekor i bryllup,lyd i bryllup,taler i bryllup, discotek booking,dj booking,mobilt discotek,mobile discoteker,mobil discotek,mobildj,partytime,party dj,trenger bryllupsmusikk,trenger bryllupmusikk,mobil-dj-booking,mobil-dj,dj-booking,erfaren bryllupsdj,erfaren bryllupdj,god bryllupsdj,god bryllupdj, dj,oslodj,djoslo,djbooking,pro dj,prodj,pro-dj,pioneer prodj,denondj,partytime dj,party dj,partydj,book dj,bestill dj,den beste partymusikken,best party,best dj,dj formidler,dj formidling,bestdj,djlisten,dj for enhver anledning,musikk til bryllup,artister til bryllup,show i bryllup,saxofon i bryllup,saxofon og dj,sax og dj,saksofon i bryllup,dj,djs, bryllupsdj oslo,bryllupsdj akershus,bryllupsdj østfold,bryllupsdj buskerud,bryllupsdj vestfold,bryllupsdj hedmark,bryllupsdj telemark,bryllupsdj agder,bryllupsdj oppland, bryllupdj oslo,bryllupdj akershus,bryllupdj østfold,bryllupdj buskerud,bryllupdj vestfold,bryllupdj hedmark,bryllupdj telemark,bryllupdj agder,bryllupdj oppland,bestill dj til bryllup,bestill dj til firmafest,bestill dj til julebord,bestill dj til bursdag,bestill dj til karaokeparty,streetdjs0168,bestill dj til temafest,bestill dj til jubileum,Mobilt diskotek Mobilt discotek disco DJ booking firmafest bryllup julefest utleie PA utleie lydutstyr utleie lysutstyr,bestill dj til reunions,copyright partydjs.no,DJ booking, topp dansemusikk, leie mobilt diskotek, PA utleie,bestill dj til kick off,bestill dj til nyttårsball, bestill dj til nyttårsfest,bestill dj til skolefest,bestill videodj,bestill dj, dj booking, mobil dj, mobile discoteker,dj oslo, oslo dj,dj bryllup,mobil-dj,mobildj,julebord,booking,dj,vellykket,musikk,stemning,bryllupsdj,book dj, lei en dj til julebordet,lei en dj til firmafesten,lei en dj til bryllupet,lei en dj til skoleballet,lei en dj til skolefesten,lei en dj til russefesten,lei en dj til temafesten,lei en dj til bursdagen,lei en dj til reunions,lei en dj til kickoff,lei en dj til nyttårsfesten,lei en dj til nyttårsball,book-dj-til-julebord-bryllup-firmafest-bursdag-skolefest,book-dj-til/julebord,book-dj til/bryllup,book-dj-til/firmafest,book-dj-til/bursdag,book-dj-til/temafest,book-dj-til/russetreff,book-dj-til/kickoff,book-dj-til/dj-hotell-discotek-pub-nattklubb,book-dj-til/skolefest-skoleball-skoletreff-reunion,book-dj-til/kick-off-butikk-dj-jubileum-lansering-klassefest-teambuilding-konferanse,book-dj-til/bryllups-dj,best-dj,book-beste-dj,book-internasjonale-djs,pioneer-dj,professional-dj,dj-bryllupsmusikk,bryllupsmusikk-dj,dj-til/bryllupsfest,book-dj-til/bryllupsfesten-bryllupet-vennefesten-kirken,bryllupsdekorasjon,bryllupsbelysning, dj, mobil, mobile, booking, bryllup, bryllups, bryllupsdj, disco, jockey, mobiledj, party, julebord, fest, firmafest, bursdag, utested,Book DJs til Bryllup-Firmafest-Julebord-Bursdag-Karaoke-Temafest-Jubileum-Reunions-Kick off,Bestill DJs til Bryllup-Firmafest-Julebord-Bursdag-Karaoke-Temafest-Jubileum-Reunions-Kick off